Mijn doelstelling€ 600,-

131%

€ 787,- opgehaald

Einddatum: 12-12-2017

Daarom doe ik mee

De deal: Elke euro die jij geeft verdubbel ik uit eigen zak* en worden samen 100% besteed aan onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. De dam tot dam rennen is het middel voor deze actie.



Arjan Koop, een vriend van mij, heeft zijn nichtje tegen neuroblastoom zien vechten. Hij heeft destijds middels een eigen stichting 100.000 euro bij elkaar gesprokkeld om een behandeling en verblijf in Amerika, toen de enige optie, mogelijk te maken. Hoewel het vaak dodelijk afloopt omdat het onderzoek nog in de kinderschoenen staat, is zijn nichtje inmiddels kankervrij. Nu zet Arjan zich naast een drukke baan vrijwillig in voor Villa Joep om ook andere kinderen met deze vorm van kanker een gezonde toekomst te geven. Villa Joep ondersteunt onder andere het onderzoek dat door het Prinses Máxima Centrum wordt gedaan. Ik help Villa Joep heel graag samen met jou om kinderkanker tegen te gaan.



Wat is neuroblastoom?



Een neuroblastoom is aangeboren kanker van het onwillekeurige zenuwstelsel. Het onwillekeurige zenuwstelsel zit in het ruggenmerg en de bijnieren (organen bij de nieren). Dit zenuwstelsel regelt onder andere de spijsvertering en de bloeddruk. Een neuroblastoom openbaart zich bijna altijd vóór het vijfde levensjaar



Een kind met een neuroblastoom kan vermoeid zijn. Ook pijn, geïrriteerd zijn, minder zin in eten, koorts, gewichtsverlies en diarree kunnen voorkomen. Verder hangt het af van de plek van de neuroblastoom. Bij een neuroblastoom in de buik kan de buik opgezet zijn. Als het in de borstkas zit kunnen ademhalingsproblemen en slikproblemen ontstaan. Bij een tumor in de hals gaan soms de oogleden hangen, kunnen de pupillen klein zijn, de huid rood zijn en kan het kind meer gaan transpireren. Als er tumoren in de botten zitten, kan dat pijn doen. Ook komen blauwe plekken, een bleke huid en donkere kringen om de ogen voor. Als een neuroblastoom in het ruggenmerg zit, zit er in de armen of benen vaak minder kracht en kunnen ze gevoelloos zijn.



Het is nog niet precies bekend hoe een neuroblastoom ontstaat. Waarschijnlijk gaat er tijdens de zwangerschap iets mis met de ontwikkeling van het onwillekeurige zenuwstelsel. Hierdoor kunnen sommige cellen in dit zenuwstelsel zich anders gaan gedragen.



Villa Joep



Alle donaties die Villa Joep ontvangt worden voor 100% besteed aan onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep heeft als streven geen kosten te maken; 100% van de donaties gaat daarom rechtstreeks naar onderzoek. Alle medewerkers van Villa Joep zijn vrijwilligers en alle betrokken bedrijven en instellingen verlenen gratis medewerking.



*Ik verdubbel de eerste 250 euro


Recente donaties

€ 100,-

Anoniem

Go for it!

2385 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 20,-

Anoniem

Succes man! :)

2385 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 15,-

Anoniem

Zet em op Roel!

2386 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 20,-

HB

Run Roeland Run!

2387 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 25,-

Tineke vos

Sterkte Roel!

2387 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 15,-

Bartel

2388 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 50,-

Anoniem

Toppertje!!! Tof dat je dit doet!!!

2388 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 250,-

Roeland

De verdubbelaar is ingezet :). Veel dank voor alle donaties tot nu toe!!!

2397 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 15,91

Mvl

Sneller dan het licht ;)

2397 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina
€ 50,-

Anoniem

Wel graag de 10 Engelse mijl binnen het uur lopen.

2397 dagen geleden

Gedoneerd op deze pagina

Over "2017 | Dam tot Damloop"

Alle donaties die Villa Joep ontvangt worden voor 100% besteed aan onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Onderzoekers kunnen daarvoor een voorstel indienen bij Villa Joep. Dat voorstel wordt vervolgens door een externe deskundige beoordeeld, zodat we zeker weten dat het geld goed besteed wordt.

Reacties


Press enter to search

suggestions :

Pages Search Results

ice cream on pages

via john smith

T
ice cream related topics

via pages

ice cream music

via pagesmix

ice cream on facebook

via facebook

Tweats on ice cream

via twitter

Circles on ice cream

via google plus