Omgaan met een hersenbloeding: een marathon.
12 december 2020, een inktzwarte bladzijde uit mijn levensboek. Niet in mijn geheugen gegrift want ik ben helemaal kwijt wat er toen gebeurde. Na een val van een balkon van drie-en-een-halve meter hoogte is het leven van mij en mijn directe omgeving letterlijk en figuurlijk op de kop gezet.
Daar zat ze aan het einde van mijn bed, mijn levenspartner. Mij eindelijk zien ontwaken na een dag en een beetje, alleenstaande moeder van een zoon van een jaar oud en een man van 36 die wakker werd met hersenletsel.
Vanaf toen een marathon. Doorzetten op karakter. Hoe om te gaan tijdens mijn revalidatie met fasen van peuter tot adolescent in een vertraagde sneltreinvaart? Een achtbaan met G-krachten en heel wat loopings. Een langeafstandsloop met ups en downs. Rouwverwerking. Omgaan met een nieuwe identiteit. Twijfel. Angst. Verdriet. Liefde. Vooral heel veel liefde, want dat heeft ons op de been gehouden.
En nu anderhalf jaar later, vraag ik aandacht voor NAH. Op 10 april 2022 loop ik een kwart marathon voor Hersenletsel.nl. Hiermee wil ik geld ophalen voor het goede doel. Dit Voor naasten van NAH-patiënten. Want zonder mijn vriendin, familie en vrienden, mijn naasten, mijn collega’s van Zadkine, het revalidatieteam van het Maasstad Ziekenhuis, de begeleiding van Actief Fysiotherapie Rotterdam, had ik nooit die marathon kunnen lopen.
Volgend jaar hoop ik de marathon van Rotterdam in 2023, te lopen. Met drie andere lotgenoten het gehele parcours. Ieder een kwart. ‘Iets met gedeelde smart is halve smart’ óf beter gezegd: ‘een kwart voldoening representeert levenslust, genoeg voor een hele dus’. Bij deze doe ik graag een oproep, wie loopt er volgend jaar met mij mee?
Interesse om mee te lopen? Neem dan contact op met Hersenletsel.nl Zuid-Holland: regio-ondersteunerzh@hersenletsel.nl