DrechtStadLoop 2022

6 november 2022

587 dagen geleden

Doelstelling

55% 4,139

55%

Opgehaald van de 7,500


587 dagen geleden
Einddatum: 06-11-2022

Sportieve lopers, help mensen met Long COVID weer op de been!

Sinds begin 2020 worden we allemaal beheerst door het coronavirus. Sommige mensen kregen COVID-19 en merkten daar weinig van. Anderen werden erg ziek, maar herstelden goed. Een kleinere groep werd misschien niet heel ziek, maar bleef klachten houden van onder meer ernstige vermoeidheid, benauwdheid en concentratieverlies. Dit kan maanden en zelfs jaren aanhouden en maakt het leven, werken en recreëren van deze patiënten erg zwaar. Daarom is meer aandacht nodig voor de oorzaak en behandeling van Long (langdurig) COVID, zoals we deze ziekte inmiddels noemen.

 In het Albert Schweitzer ziekenhuis is hiervoor een polikliniek opgezet. Onder anderen sportarts Frank Loeffen helpt patiënten daar om hun kracht en energie terug te winnen. Loeffen: "Om betere behandeling mogelijk te maken en onderzoeksdata te verzamelen, hebben we speciale apparatuur nodig voor het meten van inspanningsvermogen. Het zou geweldig zijn als de fitte, sportieve deelnemers aan de DrechtStadLoop deze aanschaf mede mogelijk maken. Zo helpen we samen de honderden mensen in onze regio die veelal in stilte langdurig lijden onder de gevolgen van corona. Dan verbroedert de sport echt!"

De DrechtStadLoop steunt dit lokale doel van harte. Laten we met onze extra donaties mensen met Long COVID samen weer op de been brengen!

U kunt een actie STARTEN of doneren via DONEER HIER!
Bedankt voor uw bijdrage.

Donatie pagina's voor DrechtStadLoop 2022


Press enter to search

suggestions :

Pages Search Results

ice cream on pages

via john smith

T
ice cream related topics

via pages

ice cream music

via pagesmix

ice cream on facebook

via facebook

Tweats on ice cream

via twitter

Circles on ice cream

via google plus