In 3 stappen naar meer rendement!

In 3 stappen naar meer rendement op de Kom in actie pagina van jouw goede doel!

Wie haalt het meeste geld op via jouw actieplatform? Laten we daarvoor even de vergelijking maken tussen een huis verkopen en zoveel mogelijk geld ophalen voor jouw goede doel via het kom-in-actie-platform? Bij het verkopen van een woning zijn de 3 meest belangrijke zaken die je naar voren moet laten komen op een grotere kans op verkoop; locatie, locatie en nog eens locatie. Trek je dit door naar het zoveel mogelijk geld willen ophalen op jouw platform? Dan moet je de focus leggen op: jouw hot ambassadeurs, hot ambassadeurs en nog eens hot ambassadeurs! Die zijn namelijk bereid en intrinsiek gedreven een eigen donatiepagina aan te maken en hun achterban te vragen om een donatie! In deze nieuwsbrief geven we je handvatten om voor jouw goede doel jouw hot ambassadeur te gaan vinden en benaderen. Veel succes!

In 3 stappen je Hot Ambassadeurs bereiken!
Stap 1: bepaal groepen en partijen in de directe invloedsfeer van jouw goede doel of stichting
Een mooi voorbeeld is Stichting Ambulance wens. Eén van onze eerste gebruikers van Support and Donate. Zij bereiken nu binnen 3 jaar € 100.000,- op hun platform, zie https://supportanddonate.com/charity/2/stichting-ambulance-wens .
Een mooie prestatie voor een relatief klein goed doel. Eén van de succesfactoren is dat ze veel laten zien op social media over hun werkzaamheden. Dagelijks minimaal 3 of 4 berichten over de laatste wens van terminaal zieke patiënten. Dit wordt dan door velen geliked en gedeeld. Af en toe wordt ook het donatieplatform aangehaald en genoemd en dan zie je gelijk dat er weer donaties binnen komen.
Tevens is Ambulance Wens regelmatig het goede doel van een event. Hiermee komen ze goed in de picture en met een event bereik je veel mensen en komen ze via het donatieplatform ook zelf in actie om geld op te halen voor Ambulance Wens.

Maar wie zitten er allemaal in de directe invloedsfeer van deze stichting? Hieronder een eerste selectie:
* Vrijwillige broeders op de ambulance die een wens tot vervulling brengen
* Bestuur Ambulance Wens
* Familie, vrienden en kennissen van terminaal zieke patiënt
* Bedrijfsleven
* Overheden
* …….

Je ziet dat er best veel “partijen” zijn die ambassadeurs kunnen zijn. Maar wie is of zijn nu de hot ambassadeur van Ambulance Wens?

Stap 2: bepaal je hot ambassadeur
Kijk je naar de berichten op Social media van Ambulance Wens, dan zie je dat de berichten door iedereen gedeeld worden. Speciaal worden ze natuurlijk gevonden door familie en vrienden van de terminaal zieke patiënt.
Stel je hebt een event voor Ambulance Wens, hardlopen, fietsen, wandelen, schaatsen……? Wie denk je dat dan het meeste geld zou ophalen op zijn of haar donatieplatform? Blijkt dat het naast de familie en vrienden die dicht bij de terminale patiënt staan ook de vrijwilligers zijn die de laatste wens mogelijk hebben gemaakt.

Bij het event de SchaatsChallenge bleken 3 broeders meer geld op te halen dan 15 andere actiepagina houders. Het is dan ook belangrijk om deze 3 af en toe in de aanloop naar het event extra in het zonnetje te zetten op social media. Je kunt in nieuwsberichten hun verhaal vertellen om anderen ook te motiveren te doneren of een actiepagina aan te maken.

Gaan we de vanuit stap 1 geïnventariseerde doelgroepen en betrokkenen indelen in de Hot Ambassadeurs analyse krijgen we het volgende figuur voor Stichting Ambulance Wens.

De terminaal zieke patiënten die hun laatste wens vervuld krijgen staan centraal. Vanuit het midden gezien naar buiten zie je de hot ambassadeurs van hot naar minder hot.
Tevens zie je 4 segmenten van ambassadeurs die je elk een andere boodschap moet sturen om in actie te komen! Zorg dus dat het aantrekkelijk en leuk is voor elk segment om mee te gaan doen aan je event en dat ze een donatiepagina willen aanmaken en die gaan delen.

Stap 3: Bepaal acties en events die bij je hot ambassadeurs passen
Opdracht: ga zelf eens aan de slag met je hot ambassadeurs analyse en bekijk met elkaar welke doelgroep je het beste kunt triggeren om in actie te komen. Succes….. en kom je er niet uit dan kunnen we zeker even een uurtje met je brainstormen hierover en mogelijk gelijk over een event nadenken dat past bij jullie goede doel!

Welke event past beste bij jouw goed doel en doelgroep?
Een passend, attractief en engagement verhogend event is er voor elk goed doel. Eea is afhankelijk van de doelstelling van het event. Het event kan als doel hebben een zeer hoge opbrengst, maar de bekendheid van je stichting vergroten kan ook een doel zijn. Graag denken we met je mee.
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie adviesdienst. Met onze jarenlange ervaring met fundraising events en concepten, komen we graag samen met jouw stichting tot een mooi eventconcept voor jouw goede doel.
Onze aanpak is hands-on. Het uiteindelijke advies verwerken we in een presentatie welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting of goede doel gelijk de andere dag aan de slag.
De kosten voor dit advies bedragen € 895,- excl. BTW.
Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com (mailto:hello@supportanddonate.com) en we nemen graag contact met jullie op.

Deze goede doelen hebben we de afgelopen maanden mogen verwelkomen!

Veel succes met jouw acties en het onder de aandacht brengen van jouw goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet; #Zetjepassiein en kom als goed doel of stichting ook in actie. Want zonder actie geen reactie!

Kom in actie pagina levert al € 35.000,- op voor Ambulance Wens

Kees Veldboer, oprichter Stichting Ambulance wens, had vorig jaar niet gedacht dat zijn online donatieplatform zoveel geld zou opleveren voor zijn stichting. Stichting Ambulance Wens verzorgt laatste wensen voor terminaal zieke patiënten.

Sinds vorig jaar is al meer dan € 35.000,- opgehaald. Om dit te op te halen zijn mensen gaan fietsen, hardlopen, reizen en iemand is zelfs in een oude auto een rally gaan doen. Zie onder en klik op de foto voor de link naar zijn pagina.

“Mogelijk halen we voor het einde van het jaar wel de € 50.000,–“, zegt Kees met een glimlach.

Zelf een actie aanmaken is heel eenvoudig. Ga naar het online platform en dan kun je binnen 2 minuten zelf een actie aanmaken. Wat je moet doen? Zet je passie in! Houd je van hardlopen en ga je de marathon lopen of een grote wielerronde rijden? Maak een actieplatform aan en help Stichting Ambulance Wens helpen!

Niet omdat het moet, maar omdat het kan!