Een online donatieplatform….maar wat nu?!

Begin 2016 is de “Kom in Actie pagina” van Stichting Ambulance Wens in de lucht gekomen. Nu zomer 2018 heeft de stichting al meer dan € 75.000,- opgehaald. Waar zit de clou?

“Om te beginnen post Stichting Ambulance Wens zeer veel over haar activiteiten. Dagelijks worden gemiddeld 3 tot 4 mensen geholpen om hun laatste wens in vervulling te zien gaan. De reacties op Twitter, LinkedIn en Facebook zijn dan altijd hartverwarmend”, aldus Ruud van Eck, bedenker van het online event platform Support and Donate.
“Mensen weten hierdoor de stichting te vinden en als een iemand individueel een mooie actie wil gaan starten, dan verwijst de website van Stichting Ambulance Wens danwel een medewerker ze op het online platform. Men maakt hier binnen 2 minuten een persoonlijke pagina aan van hun marathon die ze gaan lopen in Berlijn of hun fietstocht naar Italië.”
“Soms zijn acties dusdanig groot dat we gevraagd worden een event aan te maken. Ook dat kunnen we binnen twee werkdagen regelen”, vervolgt Ruud van Eck. “Men zit helemaal in hun drive om aan de slag te kunnen en dan is snelheid en kwaliteit geboden. En moet er uiteindelijk nog e.e.a. worden aangepast dan kunnen we dat ook regelen gezien onze persoonlijke en korte lijnen binnen onze organisatie.”

Oprichter en directeur Kees Veldboer is ook zeer content met de samenwerking en de werking van het platform. “Naast geld komen wij via het platform soms ook aan extra vrijwilligers en die hebben we nodig om de mooie wensen te blijven vervullen”, eindigt Kees zijn verhaal met een glimlach.
Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.
Een online donatieplatform maar wat nu? Keep it Simple.
Advies gesprek plannen?

Het hebben van een online donatie platform wil niet zeggen dat je na het koppelen van het platform achterover kunt gaan leunen. In tegendeel. Dan begint het pas. Wie zijn onze ambassadeurs en wie zijn bereid een pagina aan te maken en geld op te gaan halen?

Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen. En uiteindelijk moet dat leiden tot een communicatie strategie richting je gedefinieerde doelgroep. Waar zijn ze gevoelig voor? Hoe kun je ze helpen bij hun acties?
Uiteindelijk is het belangrijk om je actie simpel te houden en mensen niet te veel op te zadelen met dingen die ze moeten doen. Nee, je moet ze faciliteren en raken binnen hun eigen passie. Vandaar ook het motto van Support and Donate: Zet Je Passie In! Vanuit intrinsieke waarde gaat een donateur zelf veel meer in actie komen dan dat je ze het oplegt of verplicht.
Wat is er dan beter om als goed doel in ieder geval een Kom in Actie pagina aan te bieden aan je ambassadeurs? Ze kunnen dan zelf bepalen hoe ze persoonlijk geld voor jou gaan op halen met hun passie voor fietsen, hardlopen, wandelen etc.

We kwamen ook een mooi artikel tegen, waarin ook events worden aangemerkt waarop je kunt meeliften. Koop bijvoorbeeld 10 startbewijzen voor de Dam tot Dam loop of een Stadium FunRun en laat mensen in ruil daarvoor bijvoorbeeld minimaal € 100,- ophalen op hun donatieplatform. Het uitgebreide artikel is hier te vinden.
Naast het bovenstaande is het ook mogelijk om voor €497,- excl. BTW een adviesgesprek met één van onze adviseurs te hebben. Hij of zij brengt advies uit over de actiebereidheid van jouw omgeving/doelgroep van je stichting? Hoe moet je je doelgroepen benaderen en welk event zou passen bij de strategie van de stichting? Met het advies in de hand kun je als sStichting intern bespreken hoe verder om te gaan met je online donatieplatform en dus het fundraisen namens je stichting. Natuurlijk lichten we het uiteindelijke advies ook toe in een persoonlijk gesprek of komen we aanschuiven met het advies bij een bestuursvergadering.
Interesse in een adviesgesprek?
Mail dan naar hello@supportanddonate.com en we nemen spoedig contact met jullie op.

Mooi om te zien dat bedrijven zich ook inzetten voor goede doelen. En nog wel vanuit hun eigen passie. Hier een mooi voorbeeld van de Rabobank die meedoet aan de Dam tot Dam loop.
“Team Rabobank L&I gaat met 110 lopers bij de Dam tot Dam Loop geld ophalen voor de Stichting Tekenen voor Kinderen. Elke Rabobank deelnemer maakt of heeft reeds een pagina gemaakt om geld op te halen. Zoek hem of haar op en steun hun actie! Hartelijk bedankt voor je bijdrage!
Met deze bijdrage kunnen we wekelijks gaan tekenen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Of in één van de 55 andere ziekenhuizen waar getekend wordt.
Op zondag 23 september 2018 kunnen 50.000 hardlopers meedoen aan de 34e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder.”
Welke actie zouden jouw ambassadeurs kunnen opzetten op jouw online platform?

Afgelopen periode hebben we weer diverse nieuwe platforms mogen realiseren. Hier een overzicht welke en hoe ze eruitzien:

Stichting teken voor kinderen: https://supportanddonate.com/charity/86/stichting-tekenen-voor-kinderen
Leontienhuis: https://supportanddonate.com/charity/83/het-leontienhuis
LunchCafé Zonder Meer: http://www.lunchcafezondermeer.nl/index.php/doneer-of-kom-in-actie
FunRun FC Utrecht: https://supportanddonate.com/event/45/fc-utrecht-funrun/
Ladies Night Run Emmen: https://supportanddonate.com/event/112/ladies-night-run-emmen/
DrechtstadLoop: https://supportanddonate.com/event/159/drechtstadloop-2018/
Dirk Kuyt Foundation BeachRun: https://supportanddonate.com/event/116/dirk-kuyt-foundation-beach-run/

Ook interesse om via events en of een kom in actie pagina geld op te gaan halen voor jouw stichting of goede doel? ZET JE PASSIE IN! Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen contact met jullie op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *