Zomaar een leuk idee!

Zomaar een leuk idee aan het begin van 2019…..”Kom in Actie”!

Laatst zaten we met diverse gebruikers en potentiële klanten te brainstormen over het platform. Daar komen altijd veel leuke ideeën uit naar voren als je met gebruikers en potentiële klanten dit soort sessies doet.

Het mooiste waar we op kwamen is dat Support and Donate bij uitstek geschikt is om events mee te ondersteunen en ook Kom In Acties van individuele ambassadeurs van jullie goede doel.

Vaak hoorden we namelijk…”ja, we hebben al een donatie knop / donatieplatform!” Juist een donatieknop wel ja, maar geen in eigen huisstijl opgemaakt online donatieplatform ontsloten via je eigen website, waarmee ambassadeurs hun eigen actie kunnen opstarten. Hun eigen passie kunnen inzetten voor hun goede doel. #zetjepassiein is daarom ook ons motto!

En het mooie is dat je natuurlijk je eigen donatieknop gewoon naast Support and Donate in stand kunt houden. Dus je kunt altijd Support and Donate naast je huidige donatieplatform inzetten en aanbieden. Support and Donate is namelijk een kei in het faciliteren van events en kom in acties.

Want, doneren is 1, maar het hebben en beschikbaar stellen van een kom in actie platform aan je ambassadeurs is 2. Een marathon lopen in Berlijn. De Montventou oprijden met je fiets. Of met een oude auto meedoen aan een rally? Al dit soort zaken kan men op jouw Support and Donate platform opstarten. Binnen 1 á 2 minuten heeft men een eigen donatie / actiepagina en kan men aan de slag en het delen op social media of per mail. En ja…zonder dat jij er als goed doel iets voor hoeft te doen. Gaat allemaal automatisch.

Daarnaast is het een voordeel dat omdat je de actie ook op je eigen platform hebt, je er ook zelf zeggenschap over hebt. Staan er rare acties op die je liever weg wilt hebben? Wij van Support and Donate of jijzelf met je eigen inlog kunnen dit gelijk verwijderen.

Ook events die voor een goed doel geld willen ophalen kunnen Support and Donate inzetten via hun site en natuurlijk via die van jullie zelf.Hardloopwedstrijden of schaatswedstrijden kan men doen voor een goed doel. Binnen de event module kan men ook teams en klassen aanmaken. Support and Donate heeft hiervoor een aparte event module naast de “kom in actie” module. Kijk maar hier. En ook deze kun je dus zelf in de gaten houden via jullie eigen custom made Support and Donate donatieplatform en admin.

Twijfelen jullie nog over een (extra) event platform? Niet doen dus en begin 2019 gelijk met nieuwe energie! Neem contact met ons op via hello@supportanddonate.com en we maken vrijblijvend een voorbeeld van jullie eigen event en “Kom in Actie” donatieplatform en je kunt het binnen 2 dagen zelf uitproberen. Alvast wat voorbeelden zien? Zie www.supportandonate.com of www.zetjepassiein.nl en laat ons weten welke versie jullie zelf het liefst zouden willen uitproberen.

Succes met het ophalen van gelden via events en via eigen acties waarbij jullie ambassadeurs hun passie inzetten! 

De beste wensen voor 2019 voor iedereen en …………start met het “Kom in Actie” en Event platform van Support and Donate!

Kom als goed doel zelf ook in actie!

Het Leontienhuis heeft als pilot een Spinning marathon gehouden met Support and Donate. Bleef de vorige keren de teller onder de € 10.000,- staan. Nu werd daarmee € 15.000,- opgehaald. Hierbij de spinning actie in beeld: https://supportanddonate.com/event/163/spinningclinic-voor-het-leontienhuis/

Drijvende kracht achter deze actie was Veroni, vrijwilliger van de Stichting Leontienhuis, die iedere deelnemers enthousiasmeerde om hun beste fundraising beentje voor te zetten. Ook geeft ze aan dat Support and Donate juist zo goed faciliteert bij events, omdat je ook teams kunt maken met daaronder individuele deelnemers. En die individuele deelnemers kunnen persoonlijk weer meer geld ophalen dan dat ze met een algemene teampagina zouden “rondgaan”.
Ook haar lef om bedrijven te benaderen om haar te sponsoren heeft ertoe geleid dat de actie een succes is geworden. Binnenkort zal de Kom in Actie pagina ook gekoppeld worden met de website van het Leontienhuis en de ideeën voor events staan al in potlood op papier.

Uiteindelijk gaat het daar ook om, aldus Ruud van Eck, de drijvende kracht achter Support and Donate. Een donatiemodule neerzetten zonder aan de voorkant acties te bedenken heeft geen zin. Dus goede doelen kom zelf ook in actie! Blijf niet te lang hangen in welke kleur of vorm een plaatje op een donatiepagina moet hebben. Belangrijker is de eigenheid en authenticiteit van je actie zodat je omgeving graag wil doneren of sponsoren.

Hoe ontwikkel je een event waarbij jouw doelgroep in actie komt en ze het nog leuk vinden ook?
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie aanbieding. Met onze jarenlange ervaring met fundraising events en concepten, komen we graag samen met jouw stichting een mooi concept bedenken. Een passend, attractief en engagement verhogend concept en dat natuurlijk geld ophaalt voor jullie stichting. Maar een event om de bekendheid van je stichting te vergroten kan ook een doelstelling zijn. Het uiteindelijke advies verwerken we in een Powerpoint welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting gelijk de andere dag aan de slag. Lekker hands-on.
De kosten voor het opstellen van een concept bedragen € 1.500,– excl BTW. Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen graag contact met jullie op.

Zet je passie in en loop een marathon voor…..ook jouw stichting!
Ellemieke Huijts heeft afgelopen jaar de marathon van Berlijn gelopen en heeft daarmee meer dan €5.000,- opgehaald. Zie hier haar actiepagina: https://supportanddonate.com/event/104/we-run-berlijn-2018-for-endometriose/
Een super mooi voorbeeld van een Kom in Actie pagina die iedereen voor elk goed doel zou kunnen gaan inzetten. Daarnaast een super mooi event om als goed doel extra aandacht aan te geven. Door bijvoorbeeld een eigen event aan te maken van de marathon van Rotterdam of de Vierdaagse, kun je ambassadeurs van je Stichting meer motiveren om dit voor jouw Stichting te gaan doen.
Aan welk event dat reeds wordt georganiseerd zouden jullie ambassadeurs en donateurs graag meedoen?

Kom in Actie Boost! De manier om je ambassadeurs en donateurs in beweging te krijgen!
Support and donate zit niet stil en is bezig met 3 pilots om middels social media en direct mail de achterban van 3 stichtingen/goede doelen te helpen met het nog rendabeler maken van hun Kom in Actie pagina. We verwachten begin 2019 onze eerste resultaten.
Nu al meer willen weten? Mail dan naar hello@supportandonate.com en we nemen contact met je op om ook jouw Kom in Actie pagina rendabeler te maken!

Veel succes met jullie acties en het onder de aandacht brengen van jullie goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet! #Zetjepassiein en kom als goed doel of stichting ook in actie. Want zonder actie geen reactie!

Een online donatieplatform….maar wat nu?!

Begin 2016 is de “Kom in Actie pagina” van Stichting Ambulance Wens in de lucht gekomen. Nu zomer 2018 heeft de stichting al meer dan € 75.000,- opgehaald. Waar zit de clou?

“Om te beginnen post Stichting Ambulance Wens zeer veel over haar activiteiten. Dagelijks worden gemiddeld 3 tot 4 mensen geholpen om hun laatste wens in vervulling te zien gaan. De reacties op Twitter, LinkedIn en Facebook zijn dan altijd hartverwarmend”, aldus Ruud van Eck, bedenker van het online event platform Support and Donate.
“Mensen weten hierdoor de stichting te vinden en als een iemand individueel een mooie actie wil gaan starten, dan verwijst de website van Stichting Ambulance Wens danwel een medewerker ze op het online platform. Men maakt hier binnen 2 minuten een persoonlijke pagina aan van hun marathon die ze gaan lopen in Berlijn of hun fietstocht naar Italië.”
“Soms zijn acties dusdanig groot dat we gevraagd worden een event aan te maken. Ook dat kunnen we binnen twee werkdagen regelen”, vervolgt Ruud van Eck. “Men zit helemaal in hun drive om aan de slag te kunnen en dan is snelheid en kwaliteit geboden. En moet er uiteindelijk nog e.e.a. worden aangepast dan kunnen we dat ook regelen gezien onze persoonlijke en korte lijnen binnen onze organisatie.”

Oprichter en directeur Kees Veldboer is ook zeer content met de samenwerking en de werking van het platform. “Naast geld komen wij via het platform soms ook aan extra vrijwilligers en die hebben we nodig om de mooie wensen te blijven vervullen”, eindigt Kees zijn verhaal met een glimlach.
Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.
Een online donatieplatform maar wat nu? Keep it Simple.
Advies gesprek plannen?

Het hebben van een online donatie platform wil niet zeggen dat je na het koppelen van het platform achterover kunt gaan leunen. In tegendeel. Dan begint het pas. Wie zijn onze ambassadeurs en wie zijn bereid een pagina aan te maken en geld op te gaan halen?

Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen. En uiteindelijk moet dat leiden tot een communicatie strategie richting je gedefinieerde doelgroep. Waar zijn ze gevoelig voor? Hoe kun je ze helpen bij hun acties?
Uiteindelijk is het belangrijk om je actie simpel te houden en mensen niet te veel op te zadelen met dingen die ze moeten doen. Nee, je moet ze faciliteren en raken binnen hun eigen passie. Vandaar ook het motto van Support and Donate: Zet Je Passie In! Vanuit intrinsieke waarde gaat een donateur zelf veel meer in actie komen dan dat je ze het oplegt of verplicht.
Wat is er dan beter om als goed doel in ieder geval een Kom in Actie pagina aan te bieden aan je ambassadeurs? Ze kunnen dan zelf bepalen hoe ze persoonlijk geld voor jou gaan op halen met hun passie voor fietsen, hardlopen, wandelen etc.

We kwamen ook een mooi artikel tegen, waarin ook events worden aangemerkt waarop je kunt meeliften. Koop bijvoorbeeld 10 startbewijzen voor de Dam tot Dam loop of een Stadium FunRun en laat mensen in ruil daarvoor bijvoorbeeld minimaal € 100,- ophalen op hun donatieplatform. Het uitgebreide artikel is hier te vinden.
Naast het bovenstaande is het ook mogelijk om voor €497,- excl. BTW een adviesgesprek met één van onze adviseurs te hebben. Hij of zij brengt advies uit over de actiebereidheid van jouw omgeving/doelgroep van je stichting? Hoe moet je je doelgroepen benaderen en welk event zou passen bij de strategie van de stichting? Met het advies in de hand kun je als sStichting intern bespreken hoe verder om te gaan met je online donatieplatform en dus het fundraisen namens je stichting. Natuurlijk lichten we het uiteindelijke advies ook toe in een persoonlijk gesprek of komen we aanschuiven met het advies bij een bestuursvergadering.
Interesse in een adviesgesprek?
Mail dan naar hello@supportanddonate.com en we nemen spoedig contact met jullie op.

Mooi om te zien dat bedrijven zich ook inzetten voor goede doelen. En nog wel vanuit hun eigen passie. Hier een mooi voorbeeld van de Rabobank die meedoet aan de Dam tot Dam loop.
“Team Rabobank L&I gaat met 110 lopers bij de Dam tot Dam Loop geld ophalen voor de Stichting Tekenen voor Kinderen. Elke Rabobank deelnemer maakt of heeft reeds een pagina gemaakt om geld op te halen. Zoek hem of haar op en steun hun actie! Hartelijk bedankt voor je bijdrage!
Met deze bijdrage kunnen we wekelijks gaan tekenen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Of in één van de 55 andere ziekenhuizen waar getekend wordt.
Op zondag 23 september 2018 kunnen 50.000 hardlopers meedoen aan de 34e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder.”
Welke actie zouden jouw ambassadeurs kunnen opzetten op jouw online platform?

Afgelopen periode hebben we weer diverse nieuwe platforms mogen realiseren. Hier een overzicht welke en hoe ze eruitzien:

Stichting teken voor kinderen: https://supportanddonate.com/charity/86/stichting-tekenen-voor-kinderen
Leontienhuis: https://supportanddonate.com/charity/83/het-leontienhuis
LunchCafé Zonder Meer: http://www.lunchcafezondermeer.nl/index.php/doneer-of-kom-in-actie
FunRun FC Utrecht: https://supportanddonate.com/event/45/fc-utrecht-funrun/
Ladies Night Run Emmen: https://supportanddonate.com/event/112/ladies-night-run-emmen/
DrechtstadLoop: https://supportanddonate.com/event/159/drechtstadloop-2018/
Dirk Kuyt Foundation BeachRun: https://supportanddonate.com/event/116/dirk-kuyt-foundation-beach-run/

Ook interesse om via events en of een kom in actie pagina geld op te gaan halen voor jouw stichting of goede doel? ZET JE PASSIE IN! Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen contact met jullie op.

Tips om je platform beter te laten renderen!

5 tips om je Kom in Actie of Event donatieplatform beter te laten renderen!

Vaak ligt de oplossing niet eens heel ver van je vandaan.
Hier zijn 5 tips die je verder kunnen helpen;

1: Zeg het voort…
Regelmatig komen we bij goede doelen en stichtingen die wel een platform hebben, maar ze hebben in een nieuwsbrief nog nooit aangegeven dat deze mogelijkheid er is. Zorg dus dat je de donateurs en ambassadeurs op de hoogte stelt van de mogelijkheid om in actie te komen. Onbekend is onbemind.
2: Geef voorbeelden…
Goed voorbeeld doet goed volgen. Plaats geregeld in social media en op je site voorbeelden van acties die gedaan worden en gedaan zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Stichting Ambulance Wens. Ze posten dagelijks hun wensen die ze vervullen en plaatsen mooie acties ook op internet. Dit soort items triggert iedereen om ook in actie te komen.
3: Zetjepassiein…
Elke donateur of ambassadeur heeft een passie. Trigger ze hiermee in leuke berichten. Laat zien dat als men toch al een marathon wil lopen, dat dat ook kan voor jouw stichting. Via jouw “Kom in Actie” platform. Hier hebben we ook een artikel over gevonden. Van zelf een event organiseren tot en met zelf in actie laten komen van je ambassadeurs. Klik hier voor het artikel.
4: Kies het platform dat past bij jouw goede doel!
Check ook nadat je zelf al een paar jaar een platform hebt of dat het wel het rendement geeft wat je verwachtte? Of zit je enkel met jaarlijkse vaste kosten? Hier een leuk artikel waarin 20 online donatieplatforms naast elkaar zijn gezet.
5: Meeliften met event concept werkt! Vraag pdf aan via mail.
Ook last van het feit dat je een super gaaf online donatieplatform hebt staat, maar dat men het niet gebruikt? Je wel maandelijkse kosten betaald voor zo’n platform? Je eigenlijk niet weet waarom het niet werkt?
Hier een mooi concept om je volgers, donateurs danwel medewerkers van je goede doel te triggeren om jouw online donatieplatform te gaan gebruiken. In de te bestellen case in pdf hebben we het meeliften op een reeds bestaand event nader uitgelegd. Welke tools je hiervoor kunt gebruiken qua inschrijfsysteem bijvoorbeeld, maar ook welke triggers je kunt gebruiken om medewerkers danwel al bestaande donateurs te verleiden om een jouw online donatieplatform te gaan gebruiken.

Meeliften op een bestaande event kost minder energie dan het zelf organiseren van een fundraising event. Vraag gewoon binnen je stichting of goede doel welke activiteit er graag gedaan wordt en zoek daar een event bij, welke al bestaat. Ga aan de slag volgens het gepresenteerde concept welke je kunt aanvragen via hello@supportanddonate.com .

Hoe ontwikkel je een event waarbij jouw doelgroep in actie komt en ze het nog leuk vinden ook?
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie aanbieding. Met onze jaren lange ervaring met fundraising events en concepten, komen wij graag samen met jouw stichting een mooi concept bedenken. Een passend, attractief en verzorgd concept dat natuurlijk geld ophaalt voor jullie stichting. Maar een event om de bekendheid van je stichting te vergroten kan ook een doelstelling zijn.

Het uiteindelijke advies verwerken we in een presentatie welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting gelijk de andere dag aan de slag. Lekker hands-on!
De kosten voor dit advies bedragen €1.500,- excl. BTW. Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen graag contact met jullie op.

Meer info vindt u ook in dit interview met Danny Wouters van War Child waarin Ruud van Eck zijn kennis en ervaring deelt over het uitvoeren van concepten.

Veel succes met jullie acties en het onder de aandacht brengen van jullie goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet #Zetjepassiein