Support & Donate in Benchmark donatieplatforms

In de zoektocht naar het best passende online donatieplatform heeft Inderunning een Benchmark Donatieplatforms 2017 gemaakt. Support and Donate komt hier als beste uit de bus! Lees hieronder het artikel en je kunt hier de 1e benchmark Online Donatieplatforms 2017 downloaden.

“Na een tijdje opzoek geweest te zijn naar een online platform voor onze events dachten we; Waarom onze opgedane kennis niet delen met iedereen? Vandaar hier de 1e Benchmark online donatieplatforms 2017.

Vanuit onze business organiseren wij (sport) events als aanjager voor het onder de aandacht brengen van goede doelen en natuurlijk het ophalen van geld voor deze goede doelen. Wij organiseren bijvoorbeeld met EPICinderunning de Feyenoord Foundation FunRun en de VestingLoop Willemstad, maar ook volgend jaar voor het eerste de Dirk Kuyt Foundation BeachRun.

Als je dan geld op wilt halen is het natuurlijk super handig als je een online donatieplatform hiervoor gebruikt. Deelnemers kunnen dan zelf eenvoudig tijdens of na hun inschrijving een persoonlijk eigen donatieplatform aanmaken. En dit persoonlijke platform kunnen ze dan eenvoudig delen op social media en hiermee hun vrienden vragen geld te doneren voor hun prestatie.

In de zoektocht naar het best passende online donatieplatform hebben wij een Benchmark gemaakt en omgedoopt als de 1e Benchmark Donatieplatforms 2017. Je kunt hier de 1e benchmark Online Donatieplatforms 2017 downloaden en kan je zelf kijken welke mogelijk het beste past.

Weet wat je wilt:
Bepaal voorafgaand aan het zoeken naar een online platform eerst je eigen uitgangspunten en randvoorwaarden waaraan jullie donatieplatform moet voldoen. Denk hierbij aan: vaste kosten, opstartkosten, variabale kosten, aanpasbaarheid platform aan jouw look and feel van je goede doel of event, service, mate van eenvoudige koppeling met je eventwebiste. Bedenk ook vooraf dat je mogelijk later ook nog een ander platform wil gaan gebruiken, dus wat zijn de opzegtermijnen en eventuele randvoorwaarden daarbij.

Voor ons als eventorganisatie was het van belang dat we graag No Cure No Pay wilden kunnen werken. Vaste kosten en kosten voordat ons event überhaupt begonnen was wilden we niet. Daarnaast moesten we een eigen look and feel kunnen maken en natuurlijk moest er een autorespond email programma achter zitten zodat deelnemers en ook donateurs automatisch emails kregen welke wij van te voren konden instellen. Denk aan en bedankje na een donatie of een melding dat een bepaald % van de doelstelling behaald is.

Onze keuze is gevallen op www.SupportandDonate.com en daar werken we nu reeds meer dan 2 jaar naar tevredenheid mee samen. Fijn ook is dat je kunt kiezen tussen twee formats en daarbinnen kan je je eigen look and feel doorzetten. Ook is het handig dat je deze module kunt koppelen met elke inschrijfprogramma. De doorslag gaf uiteindelijk ook de persoonlijke benadering vanuit deze organisatie en de mogelijkheid om indien mogelijk kleine aanpassingen te laten doorvoeren zonder extra kosten.”

Succes met de keuze voor jullie best passende online donatieplatform en op naar zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen in 2018!