Tips om je platform beter te laten renderen!

5 tips om je Kom in Actie of Event donatieplatform beter te laten renderen!

Vaak ligt de oplossing niet eens heel ver van je vandaan.
Hier zijn 5 tips die je verder kunnen helpen;

1: Zeg het voort…
Regelmatig komen we bij goede doelen en stichtingen die wel een platform hebben, maar ze hebben in een nieuwsbrief nog nooit aangegeven dat deze mogelijkheid er is. Zorg dus dat je de donateurs en ambassadeurs op de hoogte stelt van de mogelijkheid om in actie te komen. Onbekend is onbemind.
2: Geef voorbeelden…
Goed voorbeeld doet goed volgen. Plaats geregeld in social media en op je site voorbeelden van acties die gedaan worden en gedaan zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Stichting Ambulance Wens. Ze posten dagelijks hun wensen die ze vervullen en plaatsen mooie acties ook op internet. Dit soort items triggert iedereen om ook in actie te komen.
3: Zetjepassiein…
Elke donateur of ambassadeur heeft een passie. Trigger ze hiermee in leuke berichten. Laat zien dat als men toch al een marathon wil lopen, dat dat ook kan voor jouw stichting. Via jouw “Kom in Actie” platform. Hier hebben we ook een artikel over gevonden. Van zelf een event organiseren tot en met zelf in actie laten komen van je ambassadeurs. Klik hier voor het artikel.
4: Kies het platform dat past bij jouw goede doel!
Check ook nadat je zelf al een paar jaar een platform hebt of dat het wel het rendement geeft wat je verwachtte? Of zit je enkel met jaarlijkse vaste kosten? Hier een leuk artikel waarin 20 online donatieplatforms naast elkaar zijn gezet.
5: Meeliften met event concept werkt! Vraag pdf aan via mail.
Ook last van het feit dat je een super gaaf online donatieplatform hebt staat, maar dat men het niet gebruikt? Je wel maandelijkse kosten betaald voor zo’n platform? Je eigenlijk niet weet waarom het niet werkt?
Hier een mooi concept om je volgers, donateurs danwel medewerkers van je goede doel te triggeren om jouw online donatieplatform te gaan gebruiken. In de te bestellen case in pdf hebben we het meeliften op een reeds bestaand event nader uitgelegd. Welke tools je hiervoor kunt gebruiken qua inschrijfsysteem bijvoorbeeld, maar ook welke triggers je kunt gebruiken om medewerkers danwel al bestaande donateurs te verleiden om een jouw online donatieplatform te gaan gebruiken.

Meeliften op een bestaande event kost minder energie dan het zelf organiseren van een fundraising event. Vraag gewoon binnen je stichting of goede doel welke activiteit er graag gedaan wordt en zoek daar een event bij, welke al bestaat. Ga aan de slag volgens het gepresenteerde concept welke je kunt aanvragen via hello@supportanddonate.com .

Hoe ontwikkel je een event waarbij jouw doelgroep in actie komt en ze het nog leuk vinden ook?
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie aanbieding. Met onze jaren lange ervaring met fundraising events en concepten, komen wij graag samen met jouw stichting een mooi concept bedenken. Een passend, attractief en verzorgd concept dat natuurlijk geld ophaalt voor jullie stichting. Maar een event om de bekendheid van je stichting te vergroten kan ook een doelstelling zijn.

Het uiteindelijke advies verwerken we in een presentatie welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting gelijk de andere dag aan de slag. Lekker hands-on!
De kosten voor dit advies bedragen €1.500,- excl. BTW. Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen graag contact met jullie op.

Meer info vindt u ook in dit interview met Danny Wouters van War Child waarin Ruud van Eck zijn kennis en ervaring deelt over het uitvoeren van concepten.

Veel succes met jullie acties en het onder de aandacht brengen van jullie goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet #Zetjepassiein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *