In 3 stappen naar meer rendement!

In 3 stappen naar meer rendement op de Kom in actie pagina van jouw goede doel!

Wie haalt het meeste geld op via jouw actieplatform? Laten we daarvoor even de vergelijking maken tussen een huis verkopen en zoveel mogelijk geld ophalen voor jouw goede doel via het kom-in-actie-platform? Bij het verkopen van een woning zijn de 3 meest belangrijke zaken die je naar voren moet laten komen op een grotere kans op verkoop; locatie, locatie en nog eens locatie. Trek je dit door naar het zoveel mogelijk geld willen ophalen op jouw platform? Dan moet je de focus leggen op: jouw hot ambassadeurs, hot ambassadeurs en nog eens hot ambassadeurs! Die zijn namelijk bereid en intrinsiek gedreven een eigen donatiepagina aan te maken en hun achterban te vragen om een donatie! In deze nieuwsbrief geven we je handvatten om voor jouw goede doel jouw hot ambassadeur te gaan vinden en benaderen. Veel succes!

In 3 stappen je Hot Ambassadeurs bereiken!
Stap 1: bepaal groepen en partijen in de directe invloedsfeer van jouw goede doel of stichting
Een mooi voorbeeld is Stichting Ambulance wens. Eén van onze eerste gebruikers van Support and Donate. Zij bereiken nu binnen 3 jaar € 100.000,- op hun platform, zie https://supportanddonate.com/charity/2/stichting-ambulance-wens .
Een mooie prestatie voor een relatief klein goed doel. Eén van de succesfactoren is dat ze veel laten zien op social media over hun werkzaamheden. Dagelijks minimaal 3 of 4 berichten over de laatste wens van terminaal zieke patiënten. Dit wordt dan door velen geliked en gedeeld. Af en toe wordt ook het donatieplatform aangehaald en genoemd en dan zie je gelijk dat er weer donaties binnen komen.
Tevens is Ambulance Wens regelmatig het goede doel van een event. Hiermee komen ze goed in de picture en met een event bereik je veel mensen en komen ze via het donatieplatform ook zelf in actie om geld op te halen voor Ambulance Wens.

Maar wie zitten er allemaal in de directe invloedsfeer van deze stichting? Hieronder een eerste selectie:
* Vrijwillige broeders op de ambulance die een wens tot vervulling brengen
* Bestuur Ambulance Wens
* Familie, vrienden en kennissen van terminaal zieke patiënt
* Bedrijfsleven
* Overheden
* …….

Je ziet dat er best veel “partijen” zijn die ambassadeurs kunnen zijn. Maar wie is of zijn nu de hot ambassadeur van Ambulance Wens?

Stap 2: bepaal je hot ambassadeur
Kijk je naar de berichten op Social media van Ambulance Wens, dan zie je dat de berichten door iedereen gedeeld worden. Speciaal worden ze natuurlijk gevonden door familie en vrienden van de terminaal zieke patiënt.
Stel je hebt een event voor Ambulance Wens, hardlopen, fietsen, wandelen, schaatsen……? Wie denk je dat dan het meeste geld zou ophalen op zijn of haar donatieplatform? Blijkt dat het naast de familie en vrienden die dicht bij de terminale patiënt staan ook de vrijwilligers zijn die de laatste wens mogelijk hebben gemaakt.

Bij het event de SchaatsChallenge bleken 3 broeders meer geld op te halen dan 15 andere actiepagina houders. Het is dan ook belangrijk om deze 3 af en toe in de aanloop naar het event extra in het zonnetje te zetten op social media. Je kunt in nieuwsberichten hun verhaal vertellen om anderen ook te motiveren te doneren of een actiepagina aan te maken.

Gaan we de vanuit stap 1 geïnventariseerde doelgroepen en betrokkenen indelen in de Hot Ambassadeurs analyse krijgen we het volgende figuur voor Stichting Ambulance Wens.

De terminaal zieke patiënten die hun laatste wens vervuld krijgen staan centraal. Vanuit het midden gezien naar buiten zie je de hot ambassadeurs van hot naar minder hot.
Tevens zie je 4 segmenten van ambassadeurs die je elk een andere boodschap moet sturen om in actie te komen! Zorg dus dat het aantrekkelijk en leuk is voor elk segment om mee te gaan doen aan je event en dat ze een donatiepagina willen aanmaken en die gaan delen.

Stap 3: Bepaal acties en events die bij je hot ambassadeurs passen
Opdracht: ga zelf eens aan de slag met je hot ambassadeurs analyse en bekijk met elkaar welke doelgroep je het beste kunt triggeren om in actie te komen. Succes….. en kom je er niet uit dan kunnen we zeker even een uurtje met je brainstormen hierover en mogelijk gelijk over een event nadenken dat past bij jullie goede doel!

Welke event past beste bij jouw goed doel en doelgroep?
Een passend, attractief en engagement verhogend event is er voor elk goed doel. Eea is afhankelijk van de doelstelling van het event. Het event kan als doel hebben een zeer hoge opbrengst, maar de bekendheid van je stichting vergroten kan ook een doel zijn. Graag denken we met je mee.
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie adviesdienst. Met onze jarenlange ervaring met fundraising events en concepten, komen we graag samen met jouw stichting tot een mooi eventconcept voor jouw goede doel.
Onze aanpak is hands-on. Het uiteindelijke advies verwerken we in een presentatie welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting of goede doel gelijk de andere dag aan de slag.
De kosten voor dit advies bedragen € 895,- excl. BTW.
Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com (mailto:hello@supportanddonate.com) en we nemen graag contact met jullie op.

Deze goede doelen hebben we de afgelopen maanden mogen verwelkomen!

Veel succes met jouw acties en het onder de aandacht brengen van jouw goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet; #Zetjepassiein en kom als goed doel of stichting ook in actie. Want zonder actie geen reactie!

Zomaar een leuk idee!

Zomaar een leuk idee aan het begin van 2019…..”Kom in Actie”!

Laatst zaten we met diverse gebruikers en potentiële klanten te brainstormen over het platform. Daar komen altijd veel leuke ideeën uit naar voren als je met gebruikers en potentiële klanten dit soort sessies doet.

Het mooiste waar we op kwamen is dat Support and Donate bij uitstek geschikt is om events mee te ondersteunen en ook Kom In Acties van individuele ambassadeurs van jullie goede doel.

Vaak hoorden we namelijk…”ja, we hebben al een donatie knop / donatieplatform!” Juist een donatieknop wel ja, maar geen in eigen huisstijl opgemaakt online donatieplatform ontsloten via je eigen website, waarmee ambassadeurs hun eigen actie kunnen opstarten. Hun eigen passie kunnen inzetten voor hun goede doel. #zetjepassiein is daarom ook ons motto!

En het mooie is dat je natuurlijk je eigen donatieknop gewoon naast Support and Donate in stand kunt houden. Dus je kunt altijd Support and Donate naast je huidige donatieplatform inzetten en aanbieden. Support and Donate is namelijk een kei in het faciliteren van events en kom in acties.

Want, doneren is 1, maar het hebben en beschikbaar stellen van een kom in actie platform aan je ambassadeurs is 2. Een marathon lopen in Berlijn. De Montventou oprijden met je fiets. Of met een oude auto meedoen aan een rally? Al dit soort zaken kan men op jouw Support and Donate platform opstarten. Binnen 1 á 2 minuten heeft men een eigen donatie / actiepagina en kan men aan de slag en het delen op social media of per mail. En ja…zonder dat jij er als goed doel iets voor hoeft te doen. Gaat allemaal automatisch.

Daarnaast is het een voordeel dat omdat je de actie ook op je eigen platform hebt, je er ook zelf zeggenschap over hebt. Staan er rare acties op die je liever weg wilt hebben? Wij van Support and Donate of jijzelf met je eigen inlog kunnen dit gelijk verwijderen.

Ook events die voor een goed doel geld willen ophalen kunnen Support and Donate inzetten via hun site en natuurlijk via die van jullie zelf.Hardloopwedstrijden of schaatswedstrijden kan men doen voor een goed doel. Binnen de event module kan men ook teams en klassen aanmaken. Support and Donate heeft hiervoor een aparte event module naast de “kom in actie” module. Kijk maar hier. En ook deze kun je dus zelf in de gaten houden via jullie eigen custom made Support and Donate donatieplatform en admin.

Twijfelen jullie nog over een (extra) event platform? Niet doen dus en begin 2019 gelijk met nieuwe energie! Neem contact met ons op via hello@supportanddonate.com en we maken vrijblijvend een voorbeeld van jullie eigen event en “Kom in Actie” donatieplatform en je kunt het binnen 2 dagen zelf uitproberen. Alvast wat voorbeelden zien? Zie www.supportandonate.com of www.zetjepassiein.nl en laat ons weten welke versie jullie zelf het liefst zouden willen uitproberen.

Succes met het ophalen van gelden via events en via eigen acties waarbij jullie ambassadeurs hun passie inzetten! 

De beste wensen voor 2019 voor iedereen en …………start met het “Kom in Actie” en Event platform van Support and Donate!

Kom als goed doel zelf ook in actie!

Het Leontienhuis heeft als pilot een Spinning marathon gehouden met Support and Donate. Bleef de vorige keren de teller onder de € 10.000,- staan. Nu werd daarmee € 15.000,- opgehaald. Hierbij de spinning actie in beeld: https://supportanddonate.com/event/163/spinningclinic-voor-het-leontienhuis/

Drijvende kracht achter deze actie was Veroni, vrijwilliger van de Stichting Leontienhuis, die iedere deelnemers enthousiasmeerde om hun beste fundraising beentje voor te zetten. Ook geeft ze aan dat Support and Donate juist zo goed faciliteert bij events, omdat je ook teams kunt maken met daaronder individuele deelnemers. En die individuele deelnemers kunnen persoonlijk weer meer geld ophalen dan dat ze met een algemene teampagina zouden “rondgaan”.
Ook haar lef om bedrijven te benaderen om haar te sponsoren heeft ertoe geleid dat de actie een succes is geworden. Binnenkort zal de Kom in Actie pagina ook gekoppeld worden met de website van het Leontienhuis en de ideeën voor events staan al in potlood op papier.

Uiteindelijk gaat het daar ook om, aldus Ruud van Eck, de drijvende kracht achter Support and Donate. Een donatiemodule neerzetten zonder aan de voorkant acties te bedenken heeft geen zin. Dus goede doelen kom zelf ook in actie! Blijf niet te lang hangen in welke kleur of vorm een plaatje op een donatiepagina moet hebben. Belangrijker is de eigenheid en authenticiteit van je actie zodat je omgeving graag wil doneren of sponsoren.

Hoe ontwikkel je een event waarbij jouw doelgroep in actie komt en ze het nog leuk vinden ook?
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie aanbieding. Met onze jarenlange ervaring met fundraising events en concepten, komen we graag samen met jouw stichting een mooi concept bedenken. Een passend, attractief en engagement verhogend concept en dat natuurlijk geld ophaalt voor jullie stichting. Maar een event om de bekendheid van je stichting te vergroten kan ook een doelstelling zijn. Het uiteindelijke advies verwerken we in een Powerpoint welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting gelijk de andere dag aan de slag. Lekker hands-on.
De kosten voor het opstellen van een concept bedragen € 1.500,– excl BTW. Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen graag contact met jullie op.

Zet je passie in en loop een marathon voor…..ook jouw stichting!
Ellemieke Huijts heeft afgelopen jaar de marathon van Berlijn gelopen en heeft daarmee meer dan €5.000,- opgehaald. Zie hier haar actiepagina: https://supportanddonate.com/event/104/we-run-berlijn-2018-for-endometriose/
Een super mooi voorbeeld van een Kom in Actie pagina die iedereen voor elk goed doel zou kunnen gaan inzetten. Daarnaast een super mooi event om als goed doel extra aandacht aan te geven. Door bijvoorbeeld een eigen event aan te maken van de marathon van Rotterdam of de Vierdaagse, kun je ambassadeurs van je Stichting meer motiveren om dit voor jouw Stichting te gaan doen.
Aan welk event dat reeds wordt georganiseerd zouden jullie ambassadeurs en donateurs graag meedoen?

Kom in Actie Boost! De manier om je ambassadeurs en donateurs in beweging te krijgen!
Support and donate zit niet stil en is bezig met 3 pilots om middels social media en direct mail de achterban van 3 stichtingen/goede doelen te helpen met het nog rendabeler maken van hun Kom in Actie pagina. We verwachten begin 2019 onze eerste resultaten.
Nu al meer willen weten? Mail dan naar hello@supportandonate.com en we nemen contact met je op om ook jouw Kom in Actie pagina rendabeler te maken!

Veel succes met jullie acties en het onder de aandacht brengen van jullie goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet! #Zetjepassiein en kom als goed doel of stichting ook in actie. Want zonder actie geen reactie!

Een online donatieplatform….maar wat nu?!

Begin 2016 is de “Kom in Actie pagina” van Stichting Ambulance Wens in de lucht gekomen. Nu zomer 2018 heeft de stichting al meer dan € 75.000,- opgehaald. Waar zit de clou?

“Om te beginnen post Stichting Ambulance Wens zeer veel over haar activiteiten. Dagelijks worden gemiddeld 3 tot 4 mensen geholpen om hun laatste wens in vervulling te zien gaan. De reacties op Twitter, LinkedIn en Facebook zijn dan altijd hartverwarmend”, aldus Ruud van Eck, bedenker van het online event platform Support and Donate.
“Mensen weten hierdoor de stichting te vinden en als een iemand individueel een mooie actie wil gaan starten, dan verwijst de website van Stichting Ambulance Wens danwel een medewerker ze op het online platform. Men maakt hier binnen 2 minuten een persoonlijke pagina aan van hun marathon die ze gaan lopen in Berlijn of hun fietstocht naar Italië.”
“Soms zijn acties dusdanig groot dat we gevraagd worden een event aan te maken. Ook dat kunnen we binnen twee werkdagen regelen”, vervolgt Ruud van Eck. “Men zit helemaal in hun drive om aan de slag te kunnen en dan is snelheid en kwaliteit geboden. En moet er uiteindelijk nog e.e.a. worden aangepast dan kunnen we dat ook regelen gezien onze persoonlijke en korte lijnen binnen onze organisatie.”

Oprichter en directeur Kees Veldboer is ook zeer content met de samenwerking en de werking van het platform. “Naast geld komen wij via het platform soms ook aan extra vrijwilligers en die hebben we nodig om de mooie wensen te blijven vervullen”, eindigt Kees zijn verhaal met een glimlach.
Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.
Een online donatieplatform maar wat nu? Keep it Simple.
Advies gesprek plannen?

Het hebben van een online donatie platform wil niet zeggen dat je na het koppelen van het platform achterover kunt gaan leunen. In tegendeel. Dan begint het pas. Wie zijn onze ambassadeurs en wie zijn bereid een pagina aan te maken en geld op te gaan halen?

Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen. En uiteindelijk moet dat leiden tot een communicatie strategie richting je gedefinieerde doelgroep. Waar zijn ze gevoelig voor? Hoe kun je ze helpen bij hun acties?
Uiteindelijk is het belangrijk om je actie simpel te houden en mensen niet te veel op te zadelen met dingen die ze moeten doen. Nee, je moet ze faciliteren en raken binnen hun eigen passie. Vandaar ook het motto van Support and Donate: Zet Je Passie In! Vanuit intrinsieke waarde gaat een donateur zelf veel meer in actie komen dan dat je ze het oplegt of verplicht.
Wat is er dan beter om als goed doel in ieder geval een Kom in Actie pagina aan te bieden aan je ambassadeurs? Ze kunnen dan zelf bepalen hoe ze persoonlijk geld voor jou gaan op halen met hun passie voor fietsen, hardlopen, wandelen etc.

We kwamen ook een mooi artikel tegen, waarin ook events worden aangemerkt waarop je kunt meeliften. Koop bijvoorbeeld 10 startbewijzen voor de Dam tot Dam loop of een Stadium FunRun en laat mensen in ruil daarvoor bijvoorbeeld minimaal € 100,- ophalen op hun donatieplatform. Het uitgebreide artikel is hier te vinden.
Naast het bovenstaande is het ook mogelijk om voor €497,- excl. BTW een adviesgesprek met één van onze adviseurs te hebben. Hij of zij brengt advies uit over de actiebereidheid van jouw omgeving/doelgroep van je stichting? Hoe moet je je doelgroepen benaderen en welk event zou passen bij de strategie van de stichting? Met het advies in de hand kun je als sStichting intern bespreken hoe verder om te gaan met je online donatieplatform en dus het fundraisen namens je stichting. Natuurlijk lichten we het uiteindelijke advies ook toe in een persoonlijk gesprek of komen we aanschuiven met het advies bij een bestuursvergadering.
Interesse in een adviesgesprek?
Mail dan naar hello@supportanddonate.com en we nemen spoedig contact met jullie op.

Mooi om te zien dat bedrijven zich ook inzetten voor goede doelen. En nog wel vanuit hun eigen passie. Hier een mooi voorbeeld van de Rabobank die meedoet aan de Dam tot Dam loop.
“Team Rabobank L&I gaat met 110 lopers bij de Dam tot Dam Loop geld ophalen voor de Stichting Tekenen voor Kinderen. Elke Rabobank deelnemer maakt of heeft reeds een pagina gemaakt om geld op te halen. Zoek hem of haar op en steun hun actie! Hartelijk bedankt voor je bijdrage!
Met deze bijdrage kunnen we wekelijks gaan tekenen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Of in één van de 55 andere ziekenhuizen waar getekend wordt.
Op zondag 23 september 2018 kunnen 50.000 hardlopers meedoen aan de 34e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder.”
Welke actie zouden jouw ambassadeurs kunnen opzetten op jouw online platform?

Afgelopen periode hebben we weer diverse nieuwe platforms mogen realiseren. Hier een overzicht welke en hoe ze eruitzien:

Stichting teken voor kinderen: https://supportanddonate.com/charity/86/stichting-tekenen-voor-kinderen
Leontienhuis: https://supportanddonate.com/charity/83/het-leontienhuis
LunchCafé Zonder Meer: http://www.lunchcafezondermeer.nl/index.php/doneer-of-kom-in-actie
FunRun FC Utrecht: https://supportanddonate.com/event/45/fc-utrecht-funrun/
Ladies Night Run Emmen: https://supportanddonate.com/event/112/ladies-night-run-emmen/
DrechtstadLoop: https://supportanddonate.com/event/159/drechtstadloop-2018/
Dirk Kuyt Foundation BeachRun: https://supportanddonate.com/event/116/dirk-kuyt-foundation-beach-run/

Ook interesse om via events en of een kom in actie pagina geld op te gaan halen voor jouw stichting of goede doel? ZET JE PASSIE IN! Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen contact met jullie op.

Tips om je platform beter te laten renderen!

5 tips om je Kom in Actie of Event donatieplatform beter te laten renderen!

Vaak ligt de oplossing niet eens heel ver van je vandaan.
Hier zijn 5 tips die je verder kunnen helpen;

1: Zeg het voort…
Regelmatig komen we bij goede doelen en stichtingen die wel een platform hebben, maar ze hebben in een nieuwsbrief nog nooit aangegeven dat deze mogelijkheid er is. Zorg dus dat je de donateurs en ambassadeurs op de hoogte stelt van de mogelijkheid om in actie te komen. Onbekend is onbemind.
2: Geef voorbeelden…
Goed voorbeeld doet goed volgen. Plaats geregeld in social media en op je site voorbeelden van acties die gedaan worden en gedaan zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Stichting Ambulance Wens. Ze posten dagelijks hun wensen die ze vervullen en plaatsen mooie acties ook op internet. Dit soort items triggert iedereen om ook in actie te komen.
3: Zetjepassiein…
Elke donateur of ambassadeur heeft een passie. Trigger ze hiermee in leuke berichten. Laat zien dat als men toch al een marathon wil lopen, dat dat ook kan voor jouw stichting. Via jouw “Kom in Actie” platform. Hier hebben we ook een artikel over gevonden. Van zelf een event organiseren tot en met zelf in actie laten komen van je ambassadeurs. Klik hier voor het artikel.
4: Kies het platform dat past bij jouw goede doel!
Check ook nadat je zelf al een paar jaar een platform hebt of dat het wel het rendement geeft wat je verwachtte? Of zit je enkel met jaarlijkse vaste kosten? Hier een leuk artikel waarin 20 online donatieplatforms naast elkaar zijn gezet.
5: Meeliften met event concept werkt! Vraag pdf aan via mail.
Ook last van het feit dat je een super gaaf online donatieplatform hebt staat, maar dat men het niet gebruikt? Je wel maandelijkse kosten betaald voor zo’n platform? Je eigenlijk niet weet waarom het niet werkt?
Hier een mooi concept om je volgers, donateurs danwel medewerkers van je goede doel te triggeren om jouw online donatieplatform te gaan gebruiken. In de te bestellen case in pdf hebben we het meeliften op een reeds bestaand event nader uitgelegd. Welke tools je hiervoor kunt gebruiken qua inschrijfsysteem bijvoorbeeld, maar ook welke triggers je kunt gebruiken om medewerkers danwel al bestaande donateurs te verleiden om een jouw online donatieplatform te gaan gebruiken.

Meeliften op een bestaande event kost minder energie dan het zelf organiseren van een fundraising event. Vraag gewoon binnen je stichting of goede doel welke activiteit er graag gedaan wordt en zoek daar een event bij, welke al bestaat. Ga aan de slag volgens het gepresenteerde concept welke je kunt aanvragen via hello@supportanddonate.com .

Hoe ontwikkel je een event waarbij jouw doelgroep in actie komt en ze het nog leuk vinden ook?
Vanuit Support and Donate hebben we daarvoor een mooie aanbieding. Met onze jaren lange ervaring met fundraising events en concepten, komen wij graag samen met jouw stichting een mooi concept bedenken. Een passend, attractief en verzorgd concept dat natuurlijk geld ophaalt voor jullie stichting. Maar een event om de bekendheid van je stichting te vergroten kan ook een doelstelling zijn.

Het uiteindelijke advies verwerken we in een presentatie welke we persoonlijk komen presenteren en hiermee kan jouw stichting gelijk de andere dag aan de slag. Lekker hands-on!
De kosten voor dit advies bedragen €1.500,- excl. BTW. Interesse of meer weten? Mail naar hello@supportanddonate.com en we nemen graag contact met jullie op.

Meer info vindt u ook in dit interview met Danny Wouters van War Child waarin Ruud van Eck zijn kennis en ervaring deelt over het uitvoeren van concepten.

Veel succes met jullie acties en het onder de aandacht brengen van jullie goede doel en mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag!
En vergeet niet #Zetjepassiein

Support & Donate in Benchmark donatieplatforms

In de zoektocht naar het best passende online donatieplatform heeft Inderunning een Benchmark Donatieplatforms 2017 gemaakt. Support and Donate komt hier als beste uit de bus! Lees hieronder het artikel en je kunt hier de 1e benchmark Online Donatieplatforms 2017 downloaden.

“Na een tijdje opzoek geweest te zijn naar een online platform voor onze events dachten we; Waarom onze opgedane kennis niet delen met iedereen? Vandaar hier de 1e Benchmark online donatieplatforms 2017.

Vanuit onze business organiseren wij (sport) events als aanjager voor het onder de aandacht brengen van goede doelen en natuurlijk het ophalen van geld voor deze goede doelen. Wij organiseren bijvoorbeeld met EPICinderunning de Feyenoord Foundation FunRun en de VestingLoop Willemstad, maar ook volgend jaar voor het eerste de Dirk Kuyt Foundation BeachRun.

Als je dan geld op wilt halen is het natuurlijk super handig als je een online donatieplatform hiervoor gebruikt. Deelnemers kunnen dan zelf eenvoudig tijdens of na hun inschrijving een persoonlijk eigen donatieplatform aanmaken. En dit persoonlijke platform kunnen ze dan eenvoudig delen op social media en hiermee hun vrienden vragen geld te doneren voor hun prestatie.

In de zoektocht naar het best passende online donatieplatform hebben wij een Benchmark gemaakt en omgedoopt als de 1e Benchmark Donatieplatforms 2017. Je kunt hier de 1e benchmark Online Donatieplatforms 2017 downloaden en kan je zelf kijken welke mogelijk het beste past.

Weet wat je wilt:
Bepaal voorafgaand aan het zoeken naar een online platform eerst je eigen uitgangspunten en randvoorwaarden waaraan jullie donatieplatform moet voldoen. Denk hierbij aan: vaste kosten, opstartkosten, variabale kosten, aanpasbaarheid platform aan jouw look and feel van je goede doel of event, service, mate van eenvoudige koppeling met je eventwebiste. Bedenk ook vooraf dat je mogelijk later ook nog een ander platform wil gaan gebruiken, dus wat zijn de opzegtermijnen en eventuele randvoorwaarden daarbij.

Voor ons als eventorganisatie was het van belang dat we graag No Cure No Pay wilden kunnen werken. Vaste kosten en kosten voordat ons event überhaupt begonnen was wilden we niet. Daarnaast moesten we een eigen look and feel kunnen maken en natuurlijk moest er een autorespond email programma achter zitten zodat deelnemers en ook donateurs automatisch emails kregen welke wij van te voren konden instellen. Denk aan en bedankje na een donatie of een melding dat een bepaald % van de doelstelling behaald is.

Onze keuze is gevallen op www.SupportandDonate.com en daar werken we nu reeds meer dan 2 jaar naar tevredenheid mee samen. Fijn ook is dat je kunt kiezen tussen twee formats en daarbinnen kan je je eigen look and feel doorzetten. Ook is het handig dat je deze module kunt koppelen met elke inschrijfprogramma. De doorslag gaf uiteindelijk ook de persoonlijke benadering vanuit deze organisatie en de mogelijkheid om indien mogelijk kleine aanpassingen te laten doorvoeren zonder extra kosten.”

Succes met de keuze voor jullie best passende online donatieplatform en op naar zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen in 2018!

 

Eredivisie loopt weg met Support and Donate

Reeds 5 eredivisie club gebruiken bij hun fundraising vent Support and Donate. Volgens Anton Nijboer is hierbij naast de gebruiksvriendelijkheid van het systeem an sich ook de eenvoudige koppeling met het inschrijfsysteem een groot voordeel.

ado-denhaag

“Deelnemers aan onze Basic Fit stadium Fun Run kopen een startnummer en krijgen gelijk een mail met het tickets voor de FunRun, maar ook krijgen ze een link om vrijblijvend een online donatieplatform aan te maken”. Vorig jaar haalden we hiermee al meer dan € 7.000,– op en we gaan voor dit jaar voor € 12.500,–. Echt een mooi een betaalbaar systeem voor middelgrote goede doelen of goede doelen die snel een actie willen inzetten.

5e club komt eraan
Naast ADO Den Haag zijn het Feyenoord, PSV, Excelsior en N.E.C. Hierbij zal binnenkort de vijfde Eredivisieclub aansluiten. N.E.C is immers terug naar de Jupiler League. De clubs doen mee aan het concept StadiumFunRun. Hiermee lopen supporters van de club hard in, om en door hun eigen stadion van de club om geld op te halen voor hun maatschappelijke afdeling.

Kom in actie pagina levert al € 35.000,- op voor Ambulance Wens

Kees Veldboer, oprichter Stichting Ambulance wens, had vorig jaar niet gedacht dat zijn online donatieplatform zoveel geld zou opleveren voor zijn stichting. Stichting Ambulance Wens verzorgt laatste wensen voor terminaal zieke patiënten.

Sinds vorig jaar is al meer dan € 35.000,- opgehaald. Om dit te op te halen zijn mensen gaan fietsen, hardlopen, reizen en iemand is zelfs in een oude auto een rally gaan doen. Zie onder en klik op de foto voor de link naar zijn pagina.

“Mogelijk halen we voor het einde van het jaar wel de € 50.000,–“, zegt Kees met een glimlach.

Zelf een actie aanmaken is heel eenvoudig. Ga naar het online platform en dan kun je binnen 2 minuten zelf een actie aanmaken. Wat je moet doen? Zet je passie in! Houd je van hardlopen en ga je de marathon lopen of een grote wielerronde rijden? Maak een actieplatform aan en help Stichting Ambulance Wens helpen!

Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Acties Villa Joep leveren meer dan € 12.500,– op!

Sportschool Aad van Loon heeft afgelopen half jaar 2 acties gedaan met Support and Donate als event donatiesysteem en daarmee meer dan € 12.500,– opgehaald voor Villa Joep.

villa-joep

Kon je in februari 2017 nog diverse binnensporten doen zoals Spinnen en fitness. Zo kon je afgelopen maand meedoen aan Elliptigotour. Deze sponsorrit gaat van Vinkeveen naar Utrecht. 80 km wordt afgelegd in duo’s door het mooie landschap. Het eindpunt is bij het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Alle deelnemers halen geld op voor Villa Joep. De stichting die onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker financiert. Deze stichting werkt volledig met vrijwilligers, zodat je bijdrage ook echt goed besteed wordt. De Elliptigotour is een initiatief van de Vereniging voor Exclusieve Sportcentra”.

Remon van Loon, eigenaar van de sportschool,  geeft aan dat er na de vakantie weer een leuke actie wordt opgezet voor Villa Joep en daarbij gaat ook het online donatiesyteem weer een belangrijke rol spelen. Het is zo makkelijk aan te passen aan de eisen en wensen van je event. Zo konden wij makkelijk teams aanmaken en konden daaronder individuele sporters ook geld ophalen voor het team. Klik maar eens op de foto en selecteer een team. Op naar het volgende event!