Support & Donate in Benchmark donatieplatforms

In de zoektocht naar het best passende online donatieplatform heeft Inderunning een Benchmark Donatieplatforms 2017 gemaakt. Support and Donate komt hier als beste uit de bus! Lees hieronder het artikel en je kunt hier de 1e benchmark Online Donatieplatforms 2017 downloaden.

“Na een tijdje opzoek geweest te zijn naar een online platform voor onze events dachten we; Waarom onze opgedane kennis niet delen met iedereen? Vandaar hier de 1e Benchmark online donatieplatforms 2017.

Vanuit onze business organiseren wij (sport) events als aanjager voor het onder de aandacht brengen van goede doelen en natuurlijk het ophalen van geld voor deze goede doelen. Wij organiseren bijvoorbeeld met EPICinderunning de Feyenoord Foundation FunRun en de VestingLoop Willemstad, maar ook volgend jaar voor het eerste de Dirk Kuyt Foundation BeachRun.

Als je dan geld op wilt halen is het natuurlijk super handig als je een online donatieplatform hiervoor gebruikt. Deelnemers kunnen dan zelf eenvoudig tijdens of na hun inschrijving een persoonlijk eigen donatieplatform aanmaken. En dit persoonlijke platform kunnen ze dan eenvoudig delen op social media en hiermee hun vrienden vragen geld te doneren voor hun prestatie.

In de zoektocht naar het best passende online donatieplatform hebben wij een Benchmark gemaakt en omgedoopt als de 1e Benchmark Donatieplatforms 2017. Je kunt hier de 1e benchmark Online Donatieplatforms 2017 downloaden en kan je zelf kijken welke mogelijk het beste past.

Weet wat je wilt:
Bepaal voorafgaand aan het zoeken naar een online platform eerst je eigen uitgangspunten en randvoorwaarden waaraan jullie donatieplatform moet voldoen. Denk hierbij aan: vaste kosten, opstartkosten, variabale kosten, aanpasbaarheid platform aan jouw look and feel van je goede doel of event, service, mate van eenvoudige koppeling met je eventwebiste. Bedenk ook vooraf dat je mogelijk later ook nog een ander platform wil gaan gebruiken, dus wat zijn de opzegtermijnen en eventuele randvoorwaarden daarbij.

Voor ons als eventorganisatie was het van belang dat we graag No Cure No Pay wilden kunnen werken. Vaste kosten en kosten voordat ons event überhaupt begonnen was wilden we niet. Daarnaast moesten we een eigen look and feel kunnen maken en natuurlijk moest er een autorespond email programma achter zitten zodat deelnemers en ook donateurs automatisch emails kregen welke wij van te voren konden instellen. Denk aan en bedankje na een donatie of een melding dat een bepaald % van de doelstelling behaald is.

Onze keuze is gevallen op www.SupportandDonate.com en daar werken we nu reeds meer dan 2 jaar naar tevredenheid mee samen. Fijn ook is dat je kunt kiezen tussen twee formats en daarbinnen kan je je eigen look and feel doorzetten. Ook is het handig dat je deze module kunt koppelen met elke inschrijfprogramma. De doorslag gaf uiteindelijk ook de persoonlijke benadering vanuit deze organisatie en de mogelijkheid om indien mogelijk kleine aanpassingen te laten doorvoeren zonder extra kosten.”

Succes met de keuze voor jullie best passende online donatieplatform en op naar zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen in 2018!

 

Eredivisie loopt weg met Support and Donate

Reeds 5 eredivisie club gebruiken bij hun fundraising vent Support and Donate. Volgens Anton Nijboer is hierbij naast de gebruiksvriendelijkheid van het systeem an sich ook de eenvoudige koppeling met het inschrijfsysteem een groot voordeel.

ado-denhaag

“Deelnemers aan onze Basic Fit stadium Fun Run kopen een startnummer en krijgen gelijk een mail met het tickets voor de FunRun, maar ook krijgen ze een link om vrijblijvend een online donatieplatform aan te maken”. Vorig jaar haalden we hiermee al meer dan € 7.000,– op en we gaan voor dit jaar voor € 12.500,–. Echt een mooi een betaalbaar systeem voor middelgrote goede doelen of goede doelen die snel een actie willen inzetten.

5e club komt eraan
Naast ADO Den Haag zijn het Feyenoord, PSV, Excelsior en N.E.C. Hierbij zal binnenkort de vijfde Eredivisieclub aansluiten. N.E.C is immers terug naar de Jupiler League. De clubs doen mee aan het concept StadiumFunRun. Hiermee lopen supporters van de club hard in, om en door hun eigen stadion van de club om geld op te halen voor hun maatschappelijke afdeling.

Acties Villa Joep leveren meer dan € 12.500,– op!

Sportschool Aad van Loon heeft afgelopen half jaar 2 acties gedaan met Support and Donate als event donatiesysteem en daarmee meer dan € 12.500,– opgehaald voor Villa Joep.

villa-joep

Kon je in februari 2017 nog diverse binnensporten doen zoals Spinnen en fitness. Zo kon je afgelopen maand meedoen aan Elliptigotour. Deze sponsorrit gaat van Vinkeveen naar Utrecht. 80 km wordt afgelegd in duo’s door het mooie landschap. Het eindpunt is bij het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Alle deelnemers halen geld op voor Villa Joep. De stichting die onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker financiert. Deze stichting werkt volledig met vrijwilligers, zodat je bijdrage ook echt goed besteed wordt. De Elliptigotour is een initiatief van de Vereniging voor Exclusieve Sportcentra”.

Remon van Loon, eigenaar van de sportschool,  geeft aan dat er na de vakantie weer een leuke actie wordt opgezet voor Villa Joep en daarbij gaat ook het online donatiesyteem weer een belangrijke rol spelen. Het is zo makkelijk aan te passen aan de eisen en wensen van je event. Zo konden wij makkelijk teams aanmaken en konden daaronder individuele sporters ook geld ophalen voor het team. Klik maar eens op de foto en selecteer een team. Op naar het volgende event!